Saturday, June 8, 2013

O.U.G 111/2011 privind furnizarea de servicii de comunicaţii electronice

       
         Salutari!
         Prin prisma achizitionarii a unui imobil si necesitatea incheierii uni nou contract pentru servicii de internet, astazi as dori sa redau o Ordonanta de Urgenta a Guvernului privind aceste tipuri de contracte. Pe scurt, o sa va explic ce trebuie sa contina acel contract cand il incheiati, pentru a elimina orice suspiciune si pentru a nu fi in situatia de a semna un act juridic fara sa aveti idee ce calitate a serviciilor va pun la dispozitie.
       
         Este vorba despre O.U.G 111/2011 care, potrivit reglementarilor ANCOM (Autoritatea Nationala pentru Administrare si Reglementare in Comunicatii), noile clauze in contractele incheiate pentru servicii de acces la internet trebuie sa contina obligatoriu parametrii de calitate ai conexiunii:

          • viteza maxima de transfer a datelor
          • viteza minim garantata
          • intarzierea si variata intarzierii de transfer
          • rata pierderii de pachete
          • termenul de la care va incepe furnizarea accesului la internet
          • termenele de remediere a deranjamentelor si solutionare a reclamatiilor (cuantificate in ore)
       Pe langa parametrii de calitate ai conexiunii, care teoretic ar trebuie sa fie publicati pe paginile furnizorului, noile dispozitii legale stabilesc un prag maxim pentru durata initiala a contractului. Acest prag consta in 24 de luni pentru persoanele fizice.
       Furnizorul are obligatia de a oferi consumatorului si posibilitatea de a beneficia de o durata contractuala de cel mult 12 luni, astfel incat acesta sa poata alege oferta care i se cuvine cel mai bine.
       Avand in vedere cele mentionate mai sus, numai bine!

No comments:

Post a Comment